taalwijs.nu

taalwijs.nu

Geef handen en voeten aan Curriculum.nu

opening_logo
door
Redactie

Deze blogreeks is een platform voor iedereen die zijn/haar steentje wil bijdragen aan het vervolg van Curriculum.nu voor de leergebieden Nederlands en Engels/MVT. Bijdragen bestaan uit het verder onderbouwen van ideeën, het verder uitwerken ervan maar ook het belichten van dingen die (nog) beter kunnen en het aandragen van constructieve oplossingen.

opening_logo

De bijdragen zijn thematisch georganiseerd rond drie data. Op 10 oktober 2019 worden de opbrengsten van Curriculum.nu officieel gepresenteerd. In de aanloop naar die datum belichten we nog eens het belang van taal en cultuur (bijdrage van de docenten van de afdeling ETC Frans in Groningen) maar vestigen we ook de aandacht op één van de belangrijkste struikelblokken voor het huidige taalonderwijs, nl. de opzet van de centrale eindexamens (bijdrage van Nivja de Jong).

Op 18 oktober vindt de studiedag van de Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap (Anéla) plaats met als thema Meertaligheid. Dit is een uitgelezen moment om meertaligheid centraal te plaatsen met vragen als hoe omgaan met Nederlands als Tweede taal?, hoe doe je Engels op de basisschool?, hoe omgaan met taalvariatie? of nog wat doe je met thuistalen in de lessen Duits? Hier presenteren we bijdragen van Sylvia Dortmundt, Louise Taylor & Amy Klipp en Janine Berns & Marie Steffens.

Last but not least is er de Landelijke Studiedag van Levende Talen op 1 november. Als opwarmertje lanceren we bijdragen die zich – onder andere – buigen over de vraag hoe de rol van de docent verandert in het vernieuwde curriculum. Bijdragen in dit thema komen van Marjon Tammenga-Helmantel, Janneke Geursen, Synke Hotje & Trixie Hölsgens en Els Stronks.

Naar de blogs

 


terug

2 reacties to “Geef handen en voeten aan Curriculum.nu”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *