taalwijs.nu

taalwijs.nu

Taalportaal voor docenten

Naast Taalwijs.nu bestaan er nog veel meer initiatieven om het taalonderwijs interessanter en uitdagender te maken; leerlingen kunnen op internet letterkundig onderzoek doen, zich verdiepen in de taalkunde of inspiratie opdoen voor een profielwerkstuk over taal of cultuur.

Om leerlingen en docenten de weg te wijzen in het aanbod, heeft het Nationaal Platform voor de Talen het Taalportaal gelanceerd. Op die webpagina kun je aan de hand van trefwoorden ontdekken welke websites voor jou relevant zijn.

Het Taalportaal wijst je onder meer de weg naar aanbieders van vernieuwend lesmateriaal, online laboratoria waar leerlingen kunnen experimenteren met taalkundig of letterkundig onderzoek, en websites waar leerlingen inspiratie kunnen opdoen voor profielwerkstukken over taalgerelateerde onderwerpen.

Ook projecten die zich specifiek richten op het uitdagen en belonen van getalenteerde leerlingen hebben op het Taalportaal een plek gekregen, zoals olympiades en profielwerkstukprijzen.

Bezoek het Taalportaal


terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *